Argonaut

Si m’hagués d’encarregar un quadro d’acer a un framebuilder, tindria moltíssims problemes per decidir-me per un. Si me n’hagués d’encarregar un de titani, la cosa estaria entre 3. Però si parlem de fibra de carboni, la decisió està clara. L’escollit seria Ben Farver d’Argonaut Cycles. Farver feia unes de les més maques bicis d’acer, va decidir passar-se a la fibra de corboni perquè pensava que l’acer se li quedava curt alhora de fer bicis a mida, ja que només podia triar les mesures, angles i triar el model i marca de cada tub del quadro. Amb això no en tenia prou i ara fa quadros de “Carbono” a mida, on no només ajusta les mides dels tubs a l’alçada i a la biomecànica del client i no només tria els angles i geometria per triar el comportament de la bici, sinó que tria el gruix de cada tub, el nombre de capes, la orientació de les fibres en cada punt, les qualitats de les fibres i de les resines… per que la bici es comporti exactament com el client vol. Pot controlar el pes, la rigidesa, l’absorció… l’única pega és que això té un preu, es clar.

If I were to order a steel frame to a framebuilder, I would have many problems to decide. If I was to order one of titanium, the decision would be alone by 3. But in terms of carbon fiber, the decision would be clear. The choice would be Ben Farver of Argonaut Cycles. Farver produced some of the most beautiful steel bikes but decided to switch to carbon fiber because he thought that steel could only choose measures, angles and choose the make and model of each frame tube. This was not enough and so decided to make custom carbon frames, where not only adjusts the tubes measures the height and biomechanics of the customer and not just choose the angles and geometry to choose the behavior of the bike, but choosing the thickness of each tube, the number of layers, the fiber orientation at each point, the qualities of the fibers and resins … everything to control the weight, stiffness, absorption truing the Bike to behave exactly as the customer wants. The only snag is that this has a price, of course.

Argonaut Cycles

Anuncis

One comment

  1. Roc

    Doncs jo, si tingues pressupost il.limitat per a gastar en carboni nord americà, tindría dubtes entre Argonaut, Parlee i Ritte Van Vlaanderen, aquestes últimes segur que no arriben al nivell de qualitat i preu de les anteriors, però són les més maques!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s